Blog

Topp 6 nejkrásnějších míst pro šnorchlování v Evropě

Podle nycthemere - 8. srpna 2024

Pronájem lodí nabízí nespočet příležitostí k relaxaci a nezapomenutelným dobrodružstvím. Mezi nejdostupnější a nejvíce fascinující vodní aktivity patří šnorchlování, které se vyznačuje svou jednoduchostí a schopností odhalit skrytá kouzla pod hladinou vody. V Evropě existuje několik destinací, které jsou pro tuto aktivitu jako stvořené, a nabízejí výjimečné mořské scenérie a fascinující biodiverzitu. Ponořme se společně do objevování těchto evropských pokladů šnorchlování.

Blue Lagoon, Malta

I když je Comino nejmenším ostrovem v maltském souostroví, je to rozhodně jedno z nejlepších míst pro šnorchlování v Evropě. Blue Lagoon je jedním z nejkrásnějších míst, která můžete najít. Tento koutek ráje má mělkou zátoku a křišťálově čistou vodu. Různé odstíny modré a mořský život vás určitě okouzlí!

Elafonisi, Kréta

Je to skvělé místo pro ty, kteří milují šnorchlování nebo si ho chtějí poprvé vyzkoušet. Šnorchlování na Krétě je nezapomenutelný zážitek, který kombinuje dobrodružství a objevování v úžasném přírodním prostředí. Ostrov nabízí rozmanitost mořských scenérií, od jemných písečných pláží po skalnaté zátoky, z nichž každá ukrývá výjimečný mořský život.

Křišťálově čistá voda Středozemního moře nabízí výjimečnou viditelnost, což umožňuje šnorchlařům obdivovat korálové útesy, barevné ryby a další podmořské zázraky. Mezi mnoha místy pro šnorchlování se vyznačuje pláž Elafonisi svou výjimečnou krásou a mělkou vodou, která je ideální pro začátečníky. Pokud se chcete dozvědět více o potápění na Krétě, objevte náš článek o čtyřech nejkrásnějších potápěčských místech na Krétě.

Makarska, Chorvatsko

Chorvatsko je jedním z nejlepších míst pro šnorchlování v Evropě. Země má bohatý mořský život a mnoho krásných pláží, což z ní činí ideální destinaci pro šnorchlování. Průzračnost Jaderského moře nabízí vynikající viditelnost pod vodou. Šnorchlování v Chorvatsku není jen sportovní aktivitou, ale skutečným ponořením do různorodého mořského světa, který nabízí nezapomenutelné zážitky všem, kteří se do něj vydají. Pronajměte si plachetnici v Chorvatsku a vydejte se na dobrodružství!

Port-Cros, Francie

Port-Cros se nachází na jihu Francie, jen několik kilometrů od Hyères. Toto místo nabízí čisté vody a spektakulární podmořské scenérie, které jsou ideální pro průzkum. Izolované zátoky a nedotčené pláže přidávají této aktivitě rozměr klidu a přirozené krásy. Pronajměte si loď v Hyères a plně si vychutnejte bohatství a rozmanitost středomořského mořského života v chráněném a klidném prostředí.

Ayia Napa, Kypr

Ayia Napa, která se nachází na jihovýchodním pobřeží ostrova, nabízí křišťálově čisté vody a výjimečnou podvodní viditelnost, což je ideální pro pozorování místního mořského života. Jedním z nejlepších míst pro šnorchlování je Cap Greco, známý svými skalními formacemi a podvodními jeskyněmi.

Přirozená krása této oblasti, v kombinaci s bohatstvím jejího mořského života, činí z Ayia Napa ideální destinaci pro milovníky šnorchlování.

Ostrovy Medes, Španělsko

Ostrovy Medes jsou skutečným rájem na Zemi pro všechny milovníky šnorchlování! Nachází se na pobřeží Středozemního moře v regionu Costa Brava, poblíž L’Estartit, tato skupina sedmi ostrůvků nabízí idylické prostředí pro podmořský průzkum. Ostrovy Medes jsou součástí chráněné mořské rezervace, což z nich činí skvělou destinaci pro šnorchlování v Evropě. Nabízejí neuvěřitelně bohatou a zachovanou mořskou biodiverzitu.

Platforma pro pronájem lodí online po celém světě
Pronajmout si loď